NaturEffect on ympäristövastuullinen yritys, jonka tavoitteena on toteuttaa kaikki toimintonsa ympäristöystävällisesti ja ympäristön puolesta. 

NaturEffect on ympäristövastuullisen Leave No Trace yhteisön jäsen. Leave No Trace kannustaa ihmisiä retkeilemään jälkiä jättämättä, eli jätteettömään ja luonnonkulutukselta mahdollisimman vähäiseen retkeilyyn. 

NaturEffect kannustaa sekä ohjeistaa kaikkia asiakkaitaan kestävään luontomatkailuun. Skytent Ecocampin yhteydessä opastetaan kestävään luontomatkailuun sekä kerrotaan paikallisen luonnon erityispiirteistä. 

NaturEffect lahjoittaa 5% Skytent Ecocamp tuotosta luonnosuojeluun yhdistysten kautta. NaturEffect haluaa suojella erityisesti puita ja metsiä ja siksi luonnonsuojelukohteemme ovat metsien suojelua edistävä Luonnoperintösäätiö sekä mm. ympäristökasvatus- ja metsien suojeluatyötä tekevä lasten ja nuorten ympäristöjärjestö Luonto-Liitto. Lisäksi Tentsile lahjoittaa jokaisesta ostetusta Tentsile-teltasta 18 uutta puuta istutettavaksi globaalin metsäkadon estämiseksi.

NaturEffect kannustaa kaikkia kestävään ja ympäristöystävälliseen matkailuun. Lentomatkustajille on useita keinoja kompensoida lentoliikenteestä koituvia ilmastopäästöjä. Täällä voit kompensoida Maan Ystävien lentomaksulla lentämisestä aiheutuneet päästöt, jos olet lentänyt Suomeen (tai muualle). Lentopäästöjen kompensaatiosta voit lukea lisää täältä (lentomaksu.fi) ja täältä (lentolaskuri.fi). 

NaturEffect tukee paikallista luonnonsuojelutyötä tarjoamalla välineitään ilmaiseksi paikallisen luontoyhdistysten käyttöön.

NaturEffectin yhtenä toimialana on ympäristökasvatus ja -koulutukset. Me NaturEffectissä uskomme, että nopein, tehokkain ja edullisin keino hillitä ympäristön muutosta on laadukas ja kokonaisvaltainen ympäristökasvatus.

Luontosuhteen ja puiden kunnioituksen syventämiseksi NaturEffect suosittelee jokaiselle luettavaksi Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon vaikuttavan upean valokuvakirjan Puiden kansan, jonka voit ostaa NaturEffectin verkkokaupasta täältä. Sieltä löydät myös Kovalaisen Vanhan metsän aarteet, joka kertoo Kemiönsaaren upeimmista puista ja jonka tuotto menee suoraan paikallisen luontoyhdistyksen, Kemiönsaaren luonnon hyväksi.